Laserul in ginecologie: Clinica Dr. Sandulescu ofera in premiera pacientilor din Vrancea si nu numai, terapii laser aplicate in sfera ginecologica (IncontiLase, IntimaLase, RenovaLase, ProlapLase)

Mii de femei din Romania se confrunta zilnic cu problemele asociate incontinentei urinare, a sindromului de relaxare vaginala si a prolapsului vaginal sau a vaginitei atrofice din menopauza. Acum, acestea au o solutie rapida si non-invaziva, cu tehnologia de ultima ora a laserului, care va reda confortul si intimitatea relatiei dumneavoastra de cuplu.  Serviciile sunt disponibile in premiera in Vrancea in clinica Dr. Sandulescu din Focsani! 

IncontiLase, solutia optima pentru incontinenta urinara, fara bisturiu si fara durere

Tratamentul IncontiLase, recomandat in cazul incontinentei urinare si al prolapsului de perete vaginal, este bazat pe efectele fototermale precise ale laserului FOTONA Er:YAG in tesutul mucoasei din regiunea vestibulara si a orificiului uretral, dar si de-a lungul peretelui vaginal anterior, stimuland formarea de colagen nou. Astfel, este readusa la normal functia de continenta. Spre deosebire de tehnicile chirurgicale (bandeleta TOT, TVT), procedura IncontiLase are urmatoarele avantaje:
 • -fara incizie;
 • -nu este nevoie de anestezie;
 • -fara sangerare;
 • -fara spitalizare;
 • -fara durere.
Durata procedurii este de aproximativ 30 de minute.
-in timpul procedurii, pacienta va simti doar o caldura la nivelul peretului vaginal si poate reveni la activitatile zilnice imediat dupa tratament.
-procedura nu are efecte secundare
Studiile clinice au confirmat eficacitatea si siguranta in tehnologia laser utilizată in procedura IncontiLase, prin rezultatele de exceptie obtinute si prin confortul pacientelor in timpul procedurii, fara recidive si fara efecte secundare. 70% din paciente au raportat disparitia in totalitate a simptomelor de incontinenta urinara la un interval de 120 de zile dupa procedură. La 12 luni dupa o singura procedura Incontilase, 95% din paciente nu au mai avut vreun simptom de incontinenta urinara, iar restul de 5% au trecut de la un grad ridicat al incontinentei urinare la o forma usoara.
IntimaLase, procedura ce reface colagenul din tesutul vaginal, fara operatie, imbunatatind viata sexuala
Indicatia pentru IntimaLase este sindromul de relaxare vaginala care consta in pierderea structurii normale a canalului vaginal. Acest proces este asociat cu modificarea structurii canalului vaginal din cauze precum: procesul natural de imbatranire, genetice, metabolice, alimentatie, obezitate, fumat, sarcina şi nastere atat naturala, cat şi prin operatie cezariana. In sindromul de relaxare vaginala, musculatura vaginului isi pierde elasticitatea, tonusul, contractilitatea si astfel isi pierde functionalitatea fiziologica optimă. „Relaxarea vaginala” are un rol dramatic in scaderea placerii in timpul actului sexual, din cauza cresterii diametrelor canalului vaginal. IntimaLase inlocuieşte toate tratamentele tradiţionale, realizate pana acum pe cale chirurgicala (perioneoplastie). Dezavantajele procedurii chirurgicale sunt: incizie, pierdere de tesut vaginal, sangerare, durere la contact sexual, durere postoperatorie si refacerea postoperatorie de minimum șase saptamani. IntimaLase permite tratarea fara contraindicaţii a pacientelor si patalogiilor care pana in acest moment nu au putut fi tratate decat pe cale chirurgicala. IntimaLase este bazat pe efectele laserului FOTONA Er:YAG in tesutul vaginal unde acesta stimuleaza remodelarea colagenului si sinteza de noi fibre de colagen.
Rezultatul final al neocolagenezei este ingustarea canalului vaginal cu o medie intre 1,2 – 1,9 cm in diametru si cresterea tonusului avand ca efect direct imbunatatirea vietii sexuale.
 • 95% din paciente au raportat ingustarea semnificativa a vaginului, ajuns la parametri optimi fiziologici cu procedura Intimalase;
 • Media stramtorarii diametrelor vaginului dupa procedura Intimalase este cu 17% (1,6 cm);
 • 97% din paciente au raportat o crestere semnificativa a satisfactiei actului sexual;
 • 60% au raportat intensificarea orgasmelor in timpul actului sexual;
 • 96% din parteneri au declarat diferente majore in calitatea si placerea in timpul actului sexual, dupa procedura Intimalase
Renovalase – singura procedura recomandata de LAHA in scop profilactic (preventie) si terapeutic (tratament) a simptomelor vaginitei atrofice.
Ce este Renovalase?
Tratamentul laser FOTONA Er:YAG pentru vaginita atrofica (menopauza):
 • Tratamentul fototermal al canalului vaginal;
 • Unicul tratament laser FOTONA Er:YAG ce inlocuieste terapia de substitutie hormonala;
 • Redarea functionalitatii mucoasei vaginale;
 • Solutia ideala in profilaxia si tratamentul simptomelor vaginitei atrofice;
 • Non – invaziva;
 • Fara anestezie;
 • Procedura de max 15 min (walk in – walk out);
 • Fara efecte secundare si contraindicatii;
 • Efectul terapiei laser FOTONA Er:YAG (Renovalase) este imediat.
Menopauza reprezinta un eveniment marcant in viata fiecarei femei.
Scaderea hormonului estrogen in menopauza (naturala sau indusa chirurgical), cauzeaza simptome persistente si problematice ale vaginitei atrofice cum ar fi: uscaciunea vaginala, mancarimi, iritatii si durere in timpul actului sexual, leucoree cronica, senzatii de arsura vaginala si ulceratii ale mucoasei vaginale.
Aceste simptome reprezinta un impact major in viata sexuala, compromisa de altfel de pierderea libidoului datorita deficientei hormonale.
Tratamenul fototermal al laserului FOTONA Er:YAGRenovaLase, este alegerea sigura in comparatie cu tratamentele substitutiei hormonale cu estrogeni (local, oral) care favorizeaza aparitia cancerului mamar, cancerului endometrial, melanoame.
Cum actioneaza RenovaLase?
Tratamentul laser FOTONA Er:YAGRenovaLase, este bazat pe efectele fototermale induse de laser in tesutul vaginal care constau in stimularea colagenezei, cresterea celularitatii in matricea extracelulara si cresterea glicogenului in tesutul epitelial vaginal.
Dupa RENOVALASE, rezultatul final este cresterea grosimii tesultului epithelial vaginal si cresterea vascularizatiei (angiogeneza) in tesutul vaginal, avand ca efect disparitia simptomelor de uscaciune vaginala, mancarime, iritatii si dispareunie (durere la contact sexual).
ProlapLase este o terapie cu laser Er: YAG non-invazivă pentru tratarea prolapsului, bazată pe stimularea fototermică non-ablativă a fibrelor de colagen Acest tratament este eficient, și în condiții de siguranță, pentru cistocel, prolaps uterin și rectocel.
In urma procedurii Prolaplase s-au constat urmatoarele rezulatate clinice:
 • 71% din pacientele cu cistocel gr III si gr IV au ajuns in stadiile de cistocel gr I sau 0 (fara cistocel) dupa doar 2 proceduri Prolaplase.
 • 100% din paciente au avut o medie de scadere a gradului cistocelului cu cel putin 2 grade.
Studiile clinice au confirmat eficacitatea si siguranta in tehnologia laser utilizata in procedura ProlapLase, prin rezultatele de exceptie obtinute si cat si prin confortul pacientelor in timpul procedurii, fara recidive si fara efecte secundare.